Ministrul Culturii, primul care a donat bani pentru achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia Pământului”

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat luni, 11 aprilie, deschiderea oficială a subscripţiei naţionale pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi – „Cuminţenia Pământului”, el menţionând că a fost primul care a donat bani în acest scop.

„Ca ministru al Culturii şi cel care a semnat deschiderea conturilor, am participat în mod simbolic, depunând primul o sumă modestă, o sumă simbolică, de 100 de euro”, a declarat Vlad Alexandrescu, luni, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că informaţii despre subscripţia naţională pot fi găsite şi pe pagina cuminteniapamantului.rohttp://cuminteniapamantului.ro.

Pe 16 martie, Guvernul a anunţat public intenţia de a achiziţiona sculptura „Cuminţenia Pământului”, una dintre cele mai importante lucrări din opera lui Constantin Brâncuşi, printr-un efort comun susţinut de stat şi de cetăţenii săi.

Subscripţia publică are ca obiectiv colectarea sumei de 6 milioane de euro, bani care se vor adăuga celor 5 milioane alocate de Guvern pentru achiziţia sculpturii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata