Ministrul Dragnea doreşte întocmirea unui plan de măsuri pentru integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, s-a întâlnit joi după-amiază la sediul ministerului cu Laura Armeanu, o adolescentă din Alexandria și totodată ambasator al Asociației „Salvați Copiii” din România, întrevederea vizând identificarea unor soluții pentru copiii cu dizabilități care întâmpină probleme privind integrarea în colectivitate ori pentru a le facilita accesul în societate.

„Avem în vedere rezolvarea problemelor copiilor cu dizabilități și a persoanelor cu dizabilități în instituțiile publice, dotarea corespunzătoare cu rampe, poate chiar cu lifturi, avem nevoie de rampe pentru microbuze, un covor care are un fel de asperități pentru ca persoanele care au baston să identifice unde se află trecerile de pietoni„, a spus Laura Armeanu.

Deoarece nu toate problemele semnalate depind de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ministrul Liviu Dragnea a propus o întâlnire cu cei care militează pentru drepturile copiilor cu dificultăți și cu alți miniștri.

„Sunt bucuros și mulțumit că am întâlnit o tânără luptătoare, cu o gândire extrem de profundă. Am avut o discuție serioasă despre schimbarea mentalității în societatea românească. Ceea ce am stabilit împreună și anume să organizăm o întâlnire cu mine și cu încă trei miniștri, educație, sănătate și muncă, cu ei, cu reprezentanții lor, o întâlnire care să se finalizeze cu un document, un acord, care să stea eventual și la baza unui memorandum, care să fie aprobat în Guvern și care să schimbe complet atitudinea instituțiilor publice.”, a declarat joi,  ministrul Liviu Dragnea.

Laura Armeanu este elevă în clasa a XII-a la Liceul Mircea Scarlat din Alexandria și s-a născut cu parapareză spastică. După multe operații și recuperări, tânăra a făcut progrese semnificative, iar acum luptă pentru drepturile celor care se confruntă cu deficiențe ori cu reticența societății. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata