Ministrul Duşa spune că lucrările de la Baza Deveselu sunt în graficul stabilit

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat miercur, 20 august, la Deveselu că lucrările de la Baza militară sunt în graficul stabilit atât de partea română, cât și de partea americană.

„În Baza de la Deveselu am întâlnit o delegație a Congresului Statelor Unite din partea Comisiei de buget care analizează stadiul lucrărilor din bază. Vizavi de graficul pe care noi l-am stabilit putem spune că ne aflăm în acest grafic convenit și partea română și partea americană. Partea română a realizat în acest an lucrări la împrejmuire, la iluminatul perimetral și urmează ca până la sfârșitul anului să finalizăm sistemul de securitate și supraveghere. I-am informat pe reprezentanții Congresului și am găsit toată înțelegerea la domnul vicepremier Liviu Dragnea ca și lucrările aferente, utilitar-gospodărești, acestui obiectiv vor fi finalizate, astfel încât baza să fie operațională anul viitor”, a spus Dușa.

Ministrul Apărării Naționale nu a precizat un număr de soldați americani care se află la Baza Deveselu, dar a menționat că există militari din SUA care se ocupă de problemele specifice zonei.

„Sunt constructori care realizează lucrări propriu-zise la sistemul AEGIS și la rampele de lansare a sistemelor SM3. Am discutat cu oficialii americani despre obiectivele NATO după Summit-ul din Țara Galilor vizavi de reasigurarea măsurilor de securitate pe flancul estic NATO și al Uniunii Europene”, a afirmat Dușa.

Vicepremierul Liviu Dragnea și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, au efectuat miercuri o vizită la Deveselu pentru a urmări stadiul lucrărilor la proiectele de investiții în infrastructură și la Facilitatea de apărare antirachetă din această localitate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata