Ministrul Educaţiei se va întâlni joi cu liderii sindicali

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, că îi va invita joi la discuţii pe liderii sindicali, rugămintea MECTS fiind ca profesorii să nu dea curs solicitării sindicatelor de a declanşa greva generală în învăţământ pe 31 mai.

„Solicit sindicatelor să discutăm, să vedem care sunt cele mai bune soluţii pe care le putem găsi să nu perturbăm acest an şcolar”, a spus Funeriu, care a fost prezent miercuri la dezbaterile Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor pe legea Educaţiei.

El a mai adăugat că nu este corect faţă de copii, faţă de părinţi să se blocheze anul şcolar, pentru că România trece printr-o situaţie dificilă.

„Cred că, prin solidaritate, care trebuie să existe în România, putem să mergem mai departe şi să rezolvăm această situaţie. Nu este uşor pentru nimeni, nici pentru elevi, nici pentru părinţi, nici pentru dascăli. De aceea, credem că nu ne va fi mai uşor dacă iniţiem asemenea măsuri de protest. Prin urmare solicit sindicatelor să discutăm să vedem care sunt cele mai bune soluţii pe care le putem găsi să nu perturbăm acest an şcolar. Ştim cu toţii că bacalaureatul este un moment important în viaţa oricărui elev şi dorinţa noastră este să ducem acest an şcolar la bun sfârşit în cele mai bune condiţii.

Greva generală în învăţământ va fi declanşată pe 31 mai, a anunţat, miercuri, liderul sindicatului „Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu.

„De asemenea, cadrele didactice nu vor încheia mediile la sfârşitul anului şcolar, iar pe 2 iunie vor fi greve judeţene”, a precizat Isvoranu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata