Ministrul Energiei: Ideea mixului energetic nu va dispărea; în piaţa românească de energie acest lucru se va întâmpla

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat miercuri, 20 aprilie, la Târgu-Jiu că ideea creării unui mix energetic la nivel naţional nu va dispărea, punctând că „acest lucru, în piaţa românească de energie, se va întâmpla la un moment dat”.

Grigorescu a mai afirmat că cel mai important lucru pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO) în această perioadă este ca societatea să depăşească momentul „cu pierderile anunţate la începutul anului”.

„Când vorbiţi de mixul energetic vă referiţi la o companie care să aibă mai multe surse integrate de producere a energiei, cu siguranţă această idee nu va dispărea şi cred că pe măsură ce trece timpul mai mulţi producători români se vor gândi la această diversificare a portofoliului de producere a energiei, pentru că este o tendinţă normală şi este un nod corect de a acţiona. Nu numai integrarea companiilor în sine este singura soluţie, sunt şi alte soluţii pentru a asigura o astfel de situaţie, ce este însă de remarcat că astăzi sectorul energetic românesc este altfel structurat decât atunci când această idee a fost lansată, mare parte din companii sunt listate la bursă, au un acţionariat. (…) Cred că acest lucru, în piaţa românească de energie, se va întâmpla la un moment dat, dar pentru CEO ce este important în momentul de faţă este să depăşim acest moment cu pierderile anunţate la începutul anului, să închidem găurile, robinetele şi alte lucruri de genul acesta, să ne aşezăm cum trebuie pe două picioare”, a precizat Victor Grigorescu la o conferinţă de presă.

Ministrul Energiei a participat joi, la sediul CEO, la o discuţie tehnică amănunţită cu conducerea companiei şi cu partenerii sociali, el solicitând directoratului un plan de eficientizare şi elaborarea unei noi organigrame, care prevede inclusiv reducerea de posturi de conducere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata