Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, participă la Reuniunea de primăvară a Băncii Mondiale și a FMI

În perioada de timp 10-15 aprilie, Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, se va afla la Washington, deoarece urmează să participe la Reuniunea de primăvară a Băncii Mondiale (BM) şi a Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat într-un comunicat de presă că, în perioada menționată, Eugen Teodorovici va cârmui delegația Consiliului Uniunii Europene la reuniunea miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncii centrale din G20, dar și la reuniunea Comitetului Monetar și Financiar Internațional (IMFC).

Se pare că în zilele de 11 și 12 aprilie, Ministerul Finanțelor Eugen Teodorovici va avea o întâlnire cu vicepreședintele Băncii Internaționale de Reconstrucție și Dezvoltare, Cyrill Muller, cu noul director executiv al constituentei olandeze la BIRD, Koen Davidse. Se va întâlni de asemenea și cu vicepreședintele BEI, Andrew McDowell dar și cu alte persoane oficiale ce fac parte din organizațiile financiare internaționale, ceea ce include și reprezentanți ai International Finance Corporation (IFC).

Discuțiile ce vor avea loc între oficiali vor avea la bază colaborarea cu IFC, planul BEI de activitate în România dar se va discuta și despre activitatea Fondului European de Investiții și se va lua în calcul și recapitalizarea Băncii Europene de Investiții.

În plus, programul ministrului Eugen Teodorovici va include de asemenea și o înșiruire de întâlniri cu reprezentanții agențiilor de rating dar și cu o parte din reprezentanții administrației americane. Printre subiectele care vor fi dezbătute la aceste întrevederi, va fi regăsită și tema aderării României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Aderarea la OCDE are un scop strategic politicii externe ce este inclus în programul actual de guvernare. România și-a depus candidatura pentru aderarea la OCDE începând cu anul 2004 și 2012 și a reînnoit-o în 2016 și 2017. Aderarea la OCDE este benefică pentru România din diferite motive.

Sursa: agerpres.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata