Ministrul Finanţelor: Singura resursă a României este cea umană

România trebuie să iasă din obişnuit, iar în acest moment avem nevoie de o economie nouă în care capacitatea umană este singura resursă importantă, a declarat marţi, 25 mai, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, la Forumul Financiar Central şi Sud-Est European.

‘Trăim nişte timpuri în care măsurile obişnuite, gen mărirea de taxe, se dovedesc insuficiente. Trebuie să găseşti şi să inventezi ceva care să fie funcţional în anii următori. Singura resursă pe care România o are acum este cea umană.

Proiectul pentru România este unul extrem de ambiţios, încearcă să găsească soluţii şi să fie funcţional pentru cât mai mulţi români pe o perioadă lungă de timp. Trebuie să ieşim din obişnuit.

Cred că trebuie inventată în acest moment o economie nouă, care să plece de la capacitatea fiinţei umane de a crea, de a face lucruri bune şi a evita să facă lucruri rele’, a afirmat Vlădescu.

Potrivit ministrului Finanţelor, deşi în această perioadă există tendinţa de violenţă, aceasta ‘nu este utilă nimănui şi face rău exact celor pe care ar trebui să-i protejeze.’

‘Una dintre marile noastre obligaţii este de a fi suficient de inventivi pentru a face să menţinem pacea. Trebuie să avem curaj să gândim soluţii care să plece nu de la ceea ce ne place să prezentăm public’, a subliniat şeful MFP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata