Ministrul Fondurilor Europene a înaintat o măsură de simplificare în proiectele de apă şi canalizare

Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, anunță o măsură de sprijin pentru beneficiarii proiectelor de apă și canalizare, ca parte a unui demers de simplificare și debirocratizare anunțat odată cu preluarea mandatului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Beneficiarii proiectelor de apă și apă uzată, implementate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, au parte de o primă măsură de simplificare în elaborarea și aprobarea cererilor de finanțare pentru proiectele majore de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare.

Prin HG 813/2019 (publicată luni în Monitorul Oficial) pentru modificarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 677/2017 privind aprobarea Metodologiei de analiză cost-beneficiu pentru investițiile în infrastructura de apă, Ministerul Fondurilor Europene a propus aplicarea unei rate standard (rată forfetară) pentru determinarea cuantumului investițiilor din fonduri nerambursabile ce pot fi susținute prin Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), în actuala perioadă de programare.

Această măsură a fost necesară pentru accelerarea aprobării proiectelor majore de către Comsia Europeană.

„Inițiativa reflectă unul dintre obiectivele mandatului meu, de a sprijini beneficiarii pe tot parcursul pregătirii și implementării proiectelor atât de necasare creșterii calității vieții cetățenilor”, a declarat ministrul Ioan Boloș.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata