Ministrul Kelemen se foloseşte de capitolul III din Ordonanţa 63 pentru a salva unele instituţii de spectacole

Instituţiile de spectacole care au fost create prin hotărâri succesive ale consiliului de miniştri sau prin decret regal vor putea scăpa, cel puţin pentru moment, de restructurări, a declarat, miercuri (21 iulie 2010), ministrul Culturii, Hunor Kelemen.

„Vom interpreta stricto senso articolul III alineatul 1 din Ordonanţa 63, care se referă la acele instituţii subordonate autorităţilor locale care au fost înfiinţate prin organele de libere active ale autorităţilor locale. Asta înseamnă că acele instituţii de spectacole care au fost înfiinţate pin hotărâri succesive ale consiliului de miniştri, prin decret regal, deci de guvernul central, nu vor intra sub incidenţa ordonanţei 63. Asta înseamnă că Ministerul Administraţiei şi Internelor va comunica, în cursul zilei de mâine, printr-o notă internă, că trebuie ţinut cont de această interpretare şi vom salva aceste instituţii de spectacole, în acest moment, ca să nu fie luate în calcul când se fac reduceri”, a explicat ministrul.

El a precizat că a discutat şi în Guvern pe marginea acestui subiect, cu premierul Emil Boc, cu ministrul Administraţiei, Vasile Blaga, şi cu vicepremierul Marko Bela.

„Asta nu înseamnă că, pe termen mediu, nu vom face reduceri, sau că nu trebuie făcute reduceri în limite rezonabile şi ţinând cont de specificul şi de profilul fiecărei instituţii. Dar, momentan, încercăm şi vom salva aceste instituţii de spectacole. Noi nu facem altceva decât să interpretăm în totalitate ceea ce spune legea. Nu ieşim din spiritul şi din litera ordonanţei de urgenţă, fiindcă articolul III ne dă posibilitatea un pic de a umbla şi de a da o interpretare exactă despre dorinţa legiuitorului, ca să spun aşa”, a menţionat Kelemen.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata