Ministrul Mircea Duşa: Modernizarea fregatelor începe în acest an

Programul de modernizare a fregatelor Tip 22 va fi finanțat din acest an și presupune înzestrarea navelor cu echipamente de ultimă generație, a anunțat vineri ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, prezent la Constanța la festivitățile dedicate Zilei Marinei Române.

„Am majorat bugetul pentru Ministerul Apărării Naționale și, chiar în acest an, odată cu rectificarea bugetară, prim-ministrul a fost de acord să aloce o sumă suplimentară Ministerului Apărării Naționale tocmai pentru modernizarea și continuarea programului de modernizare și înzestrare a Armatei Române și în special a Forțelor Navale. În acest an începem derularea unor programe de modernizare a fregatelor, însemnând modernizarea sistemelor electronice de luptă, dotarea cu muniție și armament de ultimă generație”, a declarat Mircea Dușa.

El a spus că și-ar dori ca în mandatul său să înceapă și modernizarea submarinului Delfinul.

„Nu știu cât va dura mandatul meu, să reușesc să începem și modernizarea submarinului Delfinul. Nu e vorba doar înlocuirea bateriilor, sunt și alte lucrări de modernizare care trebuie realizate, și vizavi de războiul electronic, și vizavi de protecția acestei capacități de luptă, având în vedere că trebuie să desfășoare misiuni deosebite, în condițiile în care situația politico-militară din zonă s-a schimbat. Și cred că această unitate de luptă din dotarea Forțelor Navale Române trebuie pusă în funcțiune și sper să reușesc acest lucru”, a mai declarat ministrul Apărării, Mircea Dușa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata