Ministrul Muncii: O creștere a salariului minim va fi cu siguranță/Alexandru nu avansează procente

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, că Guvernul va lua săptămâna viitoare o decizie în ceea ce privește creșterea salariului minim, însă, a refuzat să avanseze un procent, așa cum a făcut premierul Ludovic Orban, care a lansat un procent de 7,2%.

„Decizia finală ( în privința creșterii salariului minim pe economie – n.r.), avem o întâlnire marți cu Consiliul Național Tripartit, iar consultările mele continuă pe parcursul săptămânii viitoare. Nu punem partenerii sociali în fața unei decizii și îi rugăm să ia act, ci ne prezentăm în fața domniilor lor cu cel puțin trei scenarii, explicând avantajele și dezavantajele sub aspectul impactului bugetar, sub aspectul evoluției pieței muncii, astfel încât să luăm împreună cea mai bună decizie, care să fie și sustenabilă și să nu genereze disfuncționalități”, a declarat, miercuri, ministrul Muncii.

Ministrul a precizat că o creștere a salariului va fi cu siguranță.

„Va fi o creștere, acum lucrăm la scenariile pentru cuantumul acestei creșteri. Scenariile la care lucrăm ne arată diferite tipuri de creșteri pe care le vom prezenta marți partenerilor sociali (…) Le vom pune pe toate pe masă și le discutăm cu partenerii sociali”, a mai precizat ministrul.

Violeta Alexandru nu a vrut însă să precizeze dacă salariul va crește cu 7,2 %, așa cum a anunțat, marți, premierul Ludovic Orban.

„În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consum, și de indicele de creștere a productivității, salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%”, a scris Orban marți, pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata