Ministrul Muncii: Suntem în negocieri cu sindicatele şi patronatele privind salariul minim pe economie

Salariul minim pe economie va fi unul unic, în cuantum cuprins între 600 şi 700 de lei, la acest moment existând negocieri în acest sens cu sindicatele şi patronatele, a declarat joi (19 august 2010) la Târgovişte, ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

”În ceea ce priveşte salariul minim pe economie, suntem în negocieri şi cu sindicatele şi cu patronatele ca să unificăm aşa numitele salarii minime pe economie între sistemul bugetar, care de fapt nu are un salariu minim brut, acela e unic pe economie, 600 de lei acum şi are prima treaptă de salarizare 700, vom face o singură valoare şi o să încercăm să o ducem la peste 600 de lei.

Nu vă pot spune acum cifra la care o să ne angajăm. Urmează să continuăm negocierile. Mâine (vineri – n. r.), la ora 12,00, avem o întrunire cu liderii celor cinci confederaţii sindicale la nivel de premier, ministrul Muncii, ministrul de Finanţe pentru a face o discuţie şi pe probleme de salarizare şi pe problema salariului minim pe economie”, a precizat Şeitan.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, participă în cursul zilei de joi, la Centrul de Perfecţionare Profesională de la Gâlma al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, la o întâlnire cu şefii Direcţiilor de Asistenţă Socială din ţară. Ministrul mai are în programul vizitei din Dâmboviţa deplasări la Centrul de Asistenţă Socială de la Pucioasa şi la Centrul Medico-Social Răcari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata