Ministrul Muncii: Urmează să facem un act normativ de reducere cu 25% a salariilor în companiile unde statul e acţionar majoritar

Executivul va elabora, în perioada următoare, un act normativ prin care să poată fi aplicată măsura privind reducerea salariilor cu 25 % în cazul angajaţilor din companiile la care statul este acţionar majoritar, a anunţat, duminică seară, 29 mai, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mihai Şeitan.

„În privinţa companiilor unde statul este acţionar majoritar, urmează să facem un act normativ, probabil în perioada următoare, pentru stabilirea procedurilor prin care aceste entităţi vor avea reduceri de salarii de 25 la sută”, a spus Şeitan.

El a precizat că, în cazul angajaţilor Băncii Naţionale a României (BNR), ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private şi ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, măsura de reducere a salariilor a fost cuprinsă în proiectul privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, asupra căruia Executivul urmează să-şi angajeze răspunderea în Parlament.

„Prevederile art. I şi II din prezenta lege se aplică în mod corespunzător şi personalului angajat în cadrul Băncii Naţionale a României, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private şi Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor”, se arată în proiectul de lege.

Sumele rezultate prin reducerea drepturilor salariale pentru personalul acestor instituţii, precum şi pentru angajaţii din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii se virează integral la bugetul de stat, potrivit unui mecanism care va fi stabilit prin norme metodologice aprobate prin ordin al ministrului Finanţelor, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii.

bugetul de statcompanii de statMIhai Seitanministrul Munciireduceri salariale
Comentarii (0)
Adaugă comentariu