Ministrul propus al Transporturilor: Soluţia pentru Poşta Română este listarea

Lucian Bode, Ministrul propus al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a declarat în cadrul audierilor din Parlament, că Poşta Română are datorii de 257 de milioane de lei în prezent, iar singura soluţie ar fi listarea la bursă.

„Vorbim de o companie cu 25.000 de angajaţi la care cheltuielile cu salariile reprezintă 76% din totalul veniturilor. Poşta Română are datorii în acest moment de 257 de milioane de lei, privatizarea a eşuat în 2015 şi vă spun foarte ferm că listarea ar fi o soluţie”, a spus Lucian Bode.

Acesta a adăugat că în momentul în care toate pensiile vor fi distribuite prin sistemul bancar, Poşta va pierde 42% din cifra de afaceri.

„Pentru mine, cuvântul privatizare bate mai mult spre Moscova, listarea vine de la Bruxelles şi vă rog să vorbim despre listare. 42% din cifra de afaceri o reprezintă distribuţia pensiilor. Ce se întâmplă dacă, în câţiva ani de zile, pensiile vor fi acordate prin virament bancar, pe card? Vom rămâne fără obiectul muncii. Poşta Română, din păcate, a pierdut în ultimii ani marile contracte de servicii poştale cu Electrica, Orange, Telekom la un leu diferenţă”, a explicat ministrul propus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata