Ministrul Sănătăţii dezminte informaţiile potrivit cărora şi-ar fi depus demisia din funcţie

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a dezminţit miercuri (18 august 2010) informaţiile potrivit cărora şi-ar fi depus demisia din funcţie. „Nu”, a răspuns ministrul Sănătăţii, întrebat dacă şi-a depus demisia după tragedia de la Maternitatea Giuleşti.

Întrebat dacă a analizat posibilitatea demisiei ca urmare a tragediei de la spitalul din Slatina, unde un copil a murit înecat cu un bob de porumb, ministrul a spus că în acest caz aşteaptă raportul Direcţiei de Sănătate Publică.

Cseke Attila a precizat însă că a meditat la posibilitatea unei demisii, urmare a tragediei de la Giuleşti, soldată până acum cu moartea a patru nou-născuţi şi rănirea gravă a altor 7.
„Da, m-am gândit. Între a gândi şi a acţiona există o diferenţă. Sigur că m-am gândit pentru că există … haideţi să stabilim ceva: subordonarea administrativă a acestui spital faţă de Ministerul Sănătăţii nu există.

Deci, vă rog să mergeţi să întrebaţi la cei care au în subordine acest spital. Ministerul Sănătăţii nu are în subordine acest spital”, a declarat ministrul. El a mai precizat că Ministerul nu poate interveni din punct de vedere administrativ în cazul acestei unităţi dar că, din punct de vedere medical, la acest spital nu s-au constatat probleme cu lipsa de medicamente sau de materiale sanitare. El a mai precizat că nu a fost abordat subiectul demisiei sale în şedinţa de guvern de miercuri.

Citește și
1 Comentariu
  1. nemo spune

    Pentru a demisiona trebuie sa ai o anumita statura morala. Ori politicantii romani nu prea au dovedit ca au asa ceva. Cele cateva cazuri disparate sunt exceptii care intaresc regula.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata