Ministrul Sănătăţii: În ultimii 7 ani numărul copiilor obezi s-a dublat

23

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a reafirmat sâmbătă (6 februarie 2010) la Zalău intenţia introducerii unei taxe pe produsele fast-food, în principal din cauza problemelor de sănătate pe care aceste produse le pot provoca tinerilor şi copilor.

„Vreau să vă spun că eu nu renunţ, în principiu, la această idee. Pe mine mă bucură faptul că, de o lună de zile se discută despre alimentaţie sănătoasă-nesănătoasă în România şi poate acesta este cel mai important aspect. Eu nu pot, chiar dacă nu vin din sistemul medical, să nu văd că în ultimii şapte ani numărul copiilor obezi s-a dublat.

Eu vorbesc în principal, când vorbesc de alimentaţie nesănătoasă, de pericolul care îi paşte pe copii şi tineri”, a subliniat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând faptul că jumătate din populaţia adultă a României are probleme de obezitate.
„Vom reanaliza posibilitatea concretă, modalităţile de formulare şi de introducere a unei asemenea măsuri, în urma discuţiilor şi dezbaterilor pe care le-am avut”, a conchis ministrul Cseke Attila.

Noua taxă pe produsele fast-food propusă de Ministerul Sănătăţii ar putea fi percepută chiar din acest an companiilor care produc, importă sau prepară produse tip fast food, de patiserie-cofetărie, snacksuri, chipsuri, precum şi băuturi răcoritoare. Măsura a fost însă vehement criticată în ultimele săptămâni de către patronatele şi sindicatele din industria agro-alimentară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata