Ministrul Societăţii Informaţionale: Plăţile efectuate prin Ghişeul.ro au ajuns la 48 milioane de lei, în 5 ani, o sumă ridicolă

5

Valoarea plăților efectuate în ultimii cinci ani prin Ghișeul.ro a ajuns la 48 de milioane de lei, o sumă ridicolă, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de specialitate, Marius Raul Bostan, ministrul pentru Societatea Informațională.

‘În ceea ce privește Ghișeul.ro, am găsit căile prin care să ranforsăm această aplicație. În acest moment, numărul de primării care folosesc această aplicație a crescut, fiind acceptate plăți în 172 de primării. Cea mai mare parte a taxelor noastre se duc și în administrația locală, ceea ce este foarte important. În ultimii cinci ani, prin Ghișeul.ro valoarea încasărilor a ajuns la 48 de milioane de lei, o sumă ridicolă. Încercăm să extindem platforma, să unificăm serviciile. În momentul de față integrăm ceea ce funcționează și, de anul viitor, să facem o campanie de informare. Extinderea funcționalității la persoane juridice este un alt plan. Momentan, aplicația este dedicată persoanelor fizice și persoanelor fizice autorizate. Ne gândim la un singur punct de contact în care vor exista toate alternativele. Vom debloca lucrurile care nu au mers atât de bine în perioada care s-a scurs’, a afirmat Bostan.

Conform ministrului Societății Informaționale, bugetul instituției pe care o conduce este mai mic decât cel al unei comune bogate din România însă cu bani puțini și inteligență se poate face treabă.

‘Bugetul ministerului, acesta este mai mic decât al unei comune bogate din România. Scopul meu este să arăt că prin bani puțini și inteligență multă se poate face treabă. Guvernul și eu avem nevoie de dumneavoastră /actorii din industrie, n.r./. Din păcate nu putem face mare lucru fără sprijinul cetățeanului și al companiilor. Este extrem de important ca fiecare dintre noi să facă ce are de făcut, iar dacă are ceva de spus să aducă pe masa Guvernului’, a precizat ministrul de resort.

Reprezentanți ai autorităților, procesatorilor de plăți și marilor comercianți participă, joi, la conferința cu tema „20 de ani de carduri, 20 de ani de democratizare a plăților”, eveniment în cadrul căruia sunt trecute în revistă momentele-cheie ale dezvoltării pieței cardurilor și impactul plăților electronice în economie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News