Ministrul Şova a cerut control la lucrările întârziate pe Coridorul IV feroviar

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a anunțat vineri, 9 mai, că nu va rezilia contractele lucrărilor întârziate de pe Coridorul IV feroviar, însă a cerut ca acestea să fie verificate.

„Acolo am cerut un control să vedem exact, și de la Ministerul Transporturilor și de la Autoritatea de Management pe Programul Sectorial de Transporturi, să facem ce am făcut și la CNADR. Am luat lucrările întârziate și le-am urnit din loc”, a declarat ministrul Dan Șova, vineri, într-o conferință de presă susținută la Mediaș.

În septembrie anul trecut, Compania Națională de căi Ferate CFR SA anunța că, în urma unui control derulat în teritoriu de reprezentanții direcției de specialitate care gestionează proiectele cu finanțare din fonduri europene din cadrul companiei, s-a constatat că lucrările de reabilitare pe anumite tronsoane ale Coridorului IV pan-european se derulează într-un ritm scăzut, dar că se are în vedere recuperarea întârzierilor raportate.

În acest context, pentru perioada septembrie-decembrie 2013, reprezentanții CFR și cei ai firmelor antreprenoare au semnat o înțelegere prin care fiecare parte s-a angajat să întreprindă acțiuni și măsuri care să conducă la recuperarea întârzierilor înregistrate în graficul de execuție a lucrărilor.

Verificarea gradului de execuție a vizat lucrările de reabilitare pe cinci tronsoane feroviare, aferente secțiilor de circulație: Frontieră – Curtici-Arad-Km 614 (constructor asocierea Alstom Transport-Swietelsky Bau Gesell Sachaft-Astaldi-Euro Construct Trading 98-Dafora), stadiul fizic-33%, termen de finalizare 2014; secțiunea Simeria-Coşlariu, tronsonul Vințu de Jos-Coşlariu (constructor LD Impresa Pizzarotti & C S.p.A.), stadiul fizic-14,85%, termen de finalizare 2014; secțiunea Coşlariu-Sighişoara, tronsonul Coşlariu-Micăsasa (constructor Aktor-Arcada Company), stadiul fizic-33,36%, termen de finalizare 2015; tronsoanele Micăsasa-Ațel (stadiul fizic-12,72%, termen de finalizare 2015) şi Ațel-Sighişoara (stadiul fizic-17,15%, termen de finalizare 2015), constructor FCC Construccion SA-Alpine Bau GmbH-Azvi Straco.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata