Mircea Băsescu susţine că înregistrările difuzate de televiziuni au fost prezentate tendenţios

Mircea Băsescu, fratele președintelui României, susține, într-un comunicat de presă, că înregistrările audio-video, aflate la dosarul de șantaj în care este acuzată familia lui Bercea Mondial, au fost prezentate și interpretate tendențios în cadrul unor emisiuni de televiziune și că aceste înregistrări sunt „amalgamate” din succesiunea unor întâlniri între 2011 și 2013.

„În urma difuzării înregistrărilor video din emisiunea Sinteza Zilei din seara de 18.06.2014 pe postul de televiziune Antena 3, doresc să fac următoarele precizări: În primul rând, semnalez faptul că atragerea Instituției Prezidențiale și a Președintelui României în acest scandal mediatic nu are niciun suport real. Președintele României, Traian Băsescu nu are nici un fel de legătură cu relația mea cu membrii familiei Anghel. Menționarea numelui lui Traian Băsescu în dialogul purtat cu membrii familiei Anghel nu s-a făcut în sensul concluzionat în cuprinsul emisiunii de televiziune. Am menționat că președintele știe de cazul lui Anghel Sandu în condițiile în care dosarul acestuia era foarte mediatizat la acel moment, situația să fiind de notorietate. Este regretabil că se încearcă denigrarea Instituției Prezidențiale în condițiile în care Președintele României, prin activitatea să din ultimii ani, a încercat și a reușit să facă Justiția să poată funcționa în România”, spune Mircea Băsescu în comunicat.

El susține că în privința presupuselor fapte de corupție de care este acuzat, Justiția își va spune cuvântul fără a se ține cont că este fratele șefului statului.

„În al doilea rând, vreau să precizez că toate imaginile video difuzate de postul Antena 3 vin și susțin starea de fapt prezentată chiar de mine în cuprinsul plângerii penale pentru șantaj și în cuprinsul declarației pe care am dat-o în față procurorului DNA. Sumele de bani respective sunt menționate în referire la momentul restituirii acestora de către Marian Căpățână membrilor familiei Anghel, care a avut loc în prezența mea, în biroul meu din Portul Constanța. Nu pot să nu observ că secvențele difuzate sunt scoase din context și puse în asemenea ordine în scopul de a da impresia că există o legătură de cauzalitate între discuțiile care privesc banii și discuțiile referitoare la dosarul lui Anghel Sandu”, mai spune Mircea Băsescu.

El precizează că „aceste imagini trebuie analizate în integralitate și coroborate cu toate celelalte probe aflate în dosarul de șantaj”. „Astfel, din interceptarea realizată de procurorii și ofițerii DGA a discuțiilor purtate între mine, membrii familiei Anghel și Marian Căpățână rezultă fără echivoc natură relațiilor dintre părți.

Certitudinea este că Marian Căpățână a împrumutat o sumă de bani de la familia Anghel pe care urmează să o restituie și cel mai important este că eu nu am solicitat și nici nu a primit nicio sumă de bani. Am solicitat DNA — Serviciul Teritorial Constanța comunicarea plângerii penale depuse de Florin Anghel și a probelor ce însoțesc această plângere. După ce vom primi aceste înregistrări în integralitatea lor vom putea face alte precizări cu privire la temeinicia lor”, se arată în comunicatul lui Mircea Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata