Mircea Tudor a câştigat competiţia EY Entrepreneur of the Year în România

Mircea Tudor, cel mai renumit inventator român contemporan, cunoscut pentru realizarea primului scanner pentru avioane din lume, a fost desemnat miercuri seară câștigătorul primei ediții a competiției EY Entrepreneur of the Year în România.

Mircea Tudor a înființat în 1994 MBTelecom, având ca obiect de activitate integrarea de sisteme de securitate de complexitate medie și mică, și va reprezenta România la competiția World Entrepreneur of the Year, care va avea loc în iunie 2015, la Monte Carlo.

‘Sper că după 10 ani nu va fi niciun aeroport în lume fără scanner de avioane, care s-a născut în România’, a declarat Mircea Tudor, la Gala EY Entrepreneur of the Year în România.

MB Telecom este astăzi singurul IMM din lume care activează în domeniul tehnologiilor de scanare radioactivă și singura companie din lume care a câștigat de două ori Marele Premiu al Salonului de Invenții de la Geneva, în 2009 și 2013.

În prezent, Roboscan Aeria a devenit un produs matur din punct de vedere comercial, singurul de acest fel pe piața mondială, cu solicitări concrete de transfer de tehnologie către parteneri din SUA, Franța, Brazilia și Maroc. Obiectivul strategic al companiei este ca în cinci ani să plaseze câte un scanner de avioane în primele 500 de aeroporturi din lume, ceea ce ar putea propulsa compania la o cifră de afaceri de un miliard de euro.

Tot în cadrul Galei EY de miercuri seară, Cristi Badea a câștigat premiul pentru antreprenorul cu afacerea cu cel mai mare potențial de creștere, iar Istvan Mar — premiul pentru cel mai valoros antreprenor social.

Cristi Badea a pus bazele companiei MavenHut, care construiește jocuri sociale cu specific clasic, fiind cunoscută pentru dezvoltarea unuia dintre cele mai de succes jocuri din rețeaua socială Facebook — Solitaire Arena și având 15 milioane de utilizatori în întreaga lume.

Istvan Mar a înființat afacerea socială Asociația Fructul Secuiesc, care oferă o modalitate de generare de venituri pentru 950 de familii din peste 25 de comunități defavorizate din zona Odorhei.

România va participa, pentru prima dată, la ediția internațională a competiției World Entrepreneur Of The Year, în iunie 2015, la Monte Carlo, unde va fi reprezentată de câștigătorul programului local Entrepreneur Of The Year, organizat, de asemenea, în premieră, în 2014. În acest an, competiția Entrepreneur Of The Year se desfășoară în 145 de orașe din 60 de țări, acoperind mai mult de 94% din economia globală, iar câștigătorii vor concura pentru titlul World Entrepreneur Of The Year.

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young în 1986, în Statele Unite. Începând cu anul 1993, programul este organizat și în alte țări iar, din anul 2000, se acordă la Monte Carlo titlul World Entrepreneur Of The Year. În fiecare an, în competiția din întreaga lume sunt nominalizați peste 5.000 de antreprenori.

Circa jumătate dintre companiile listate pe NASDAQ au în spate antreprenori care au participat și câștigat competiții de acest gen în cele 60 de țări participante. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata