Mircia Gutău, condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate de închisoare

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi viceprimarul Nicolae Dicu au fost condamnaţi definitiv la 3 ani şi jumătate de închisoare prin sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Curtea de Apel Constanţa a respins, în aprilie 2009, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în procesul edililor municipiului Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu, acuzaţi de luare de mită, respectiv de complicitate la luare de mită. La ultimul termen al procesului de la Constanţa, pe 2 aprilie 2009, instanţa l-a audiat pe omul de afaceri Constantin Popescu, cel care, în anul 2006, i-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pe primar şi pe fostul viceprimar din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Constantin Popescu a repetat depoziţiile anterioare, când a precizat că inculpaţii Mircia Gutău şi Nicolae Dicu i-ar fi dat de înţeles că nu va putea obţine documentele de urbanism necesare pentru construirea unei clădiri de birouri decât în schimbul a 50.000 de euro.

Tot pe 2 aprilie 2009 au fost ascultate şi pledoariile finale ale avocaţilor apărării, care au insistat ca judecătorii să nu ia în considerare probele audio-video pe care DNA le-a depus la dosarul cauzei, motivând că acestea nu ar fi fost obţinute cu respectarea tuturor procedurilor legale. În iunie 2006, DNA a realizat un flagrant la restaurantul unui hotel din Râmnicu Vâlcea, în urma căruia primarul Mircia Gutău a fost acuzat de luare de mită, iar fostul viceprimar Nicolae Dicu de complicitate la luare de mită.

Citește și
2 Comentarii
  1. Salvati animalele de la Feteni-Valcea spune

    Acum este momentul oameni buni! Cei care iubiti animalele haideti sa ne unim pentru salvarea sufletelor care mai sunt tinute in adapostul primariei de la Feteni in conditii greu de imaginat,pentru cei care mai sunt inca in libertate ..si pentru cele 4000 de suflete nevinovate omorate cu bestialitate de bestia primariei! I se pregateste un nou proces pentru incalcarea legii protectiei animalelor si el si toti partasii,de la cei care au adus caini cu sau fara stapan la adapost,pana la ingrijitori si dr veterinari!Dumnezeu nu doarme!

  2. malisa spune

    pacat de ciini eie de la adapost in ce hal traiesc nemincati si omoriti cu cruzime castrati si dati spre adoptii,pacat domnule primar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata