Mirel Rădoi îl apără pe Cosmin Contra: Noi trebuie să îl susţinem

BUCURESTI (MEDIAFAX) – Mirel Rădoi îl apără pe selecționerul naționalei, Cosmin Contra, după ce a fost criticat pentru rezultatele României din ultima perioadă, mai ales după victoria chinuită împotriva Maltei, scor 1-0.

Rădoi îndeamnă la respect pentru cel poreclit ”Guriță” și se ia de contestatarii acestuia: „Cum de ne putem permite cu toţii să vorbim despre antrenorul echipei naţionale ca şi cum ar fi aproape oricine? Ca şi cum ar fi indiferent ce antrenor din orişice ligă. Până la urmă este unul singur şi el este numit. El este în continuare şi va trebui să fie susţinut, indiferent că îmi place de X sau de Y, că poate eu aş vedea pe altcineva sau pe el, contează mai puţin lucrurile astea.

Noi trebuie să înţelegem că până la urmă el reprezintă fotbalul românesc. El trebuie să fie susţinut până în momentul când nu va avea şanse.Atunci poate să spună oricine despre el că este valoros sau nu, că a fost oportună venirea lui sau nu. Noi trebuie să îl susţinem. Pentru că dacă noi venim împotriva lui, e clar că noi nu vrem binele echipei naţionale. Nu vrem binele fotbalului românesc. Nu înţeleg de unde această campanie pornită împotriva lui”, a spus selecționerul naționalei de tineret pentru Telekom Sport.

Contra, susținut de Federație

FRF a emis, în urmă cu ceva timp, un comunicat prin care și-a exprimat susținerea pentru selecționerul României în această campanie de calificare la Campionatul European din 2020: „Selecționerul Cosmin Contra are un contract ferm cu Federația Română de Fotbal, aflat în desfășurare, astfel că FRF nu a contactat niciun alt antrenor în vederea numirii ca selecționer, acum sau la finalul mandatului lui Cosmin Contra. Avem încredere în actualul selecționer și considerăm că respectul trebuie să constituie totdeauna un principiu esențial în relațiile dintre toți cei implicați în fenomenul fotbalistic. Parcursul tricolorilor reprezintă un interes comun, al tuturor românilor, indiferent de profesiile pe care le avem”, a transmis FRF prin intermediul unui comunicat de presă.

Grupa F:
1. Spania 18p
2. Suedia 11p
3. România 10p
4. Norvegia 9p
5. Malta 3p
6. Insulele Feroe 0p

PROGRAMUL ULTIMELOR PATRU MECIURI DIN PRELIMINARII:
12 octombrie: Insulele Feroe – România
15 octombrie: România – Norvegia
15 noiembrie: România – Suedia
18 noiembire: Spania – România

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata