Mirela Matichescu: Demisionez din funcţia de vicepreşedinte al ANT după ce am luat măsuri pe care sectorul privat le aştepta

Mirela Matichescu a demisionat, marți, 27 octombrie, din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Turism (ANT), după trei ani de activitate.

‘Pur și simplu este o decizie personală. Consider că timp de trei ani de zile mi-am făcut treaba în slujba ANT și a tot ceea ce a însemnat industria turistică. Și mă refer la societăți comerciale, hotelieri, agenții de turism, asociații profesionale, și nu în ultimul rând la cei peste 156.000 de angajați din această industrie pentru care m-am luptat să aibă o viață mai bună, să le reducem taxele și impozitele, să le creștem calitatea serviciilor. Consider că am făcut destule în acești trei ani de zile și trebuie să schimb în acest moment proiectul profesional. Încă nu știu care va fi următorul meu proiect. Am nevoie de o perioadă de gândire, am mai multe opțiuni. Clar, vreau să vin în continuare în sprijinul mediului de afaceri și al angajatului’, a spus Mirela Matichescu.

Mirela Matichescu a fost numită vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Naționale pentru Turism, pe 19 februarie 2013. Matichescu a exercitat, începând din septembrie 2014, funcția de președinte al instituției, până la numirea unui conducător al Autorității, conform legii.

‘După trei ani, las autoritatea cu o creștere peste nivelul anului 2008, an de referință în industria turistică. Am luat niște măsuri pe care sectorul privat le aștepta de zeci de ani de zile. Am reușit să stabilesc o relație strânsă între administrația publică și mediul privat, ceea ce este pentru mine o mare mulțumire sufletească. Cred că cei care vor veni vor continua proiectele și vor menține trendul ascendent de creștere. Am mărit numărul de curse pe aeroporturile din afara țării, am crescut incomingul. Am muncit din greu, de multe ori în situații de avarie, precum lipsa fondurilor’, a precizat Mirela Matichescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata