Miron Mitrea neagă că este omul preşedintelui Băsescu

Senatorul social-democrat Miron Mitrea a negat marţi (26 ianuarie 2010), pe blogul personal, că ar fi „omul preşedintelui Traian Băsescu”, aşa cum a afirmat liderul PSD, Mircea Geoană.

„Patefonul lui Mircea Geoană s-a blocat pe versul ‘Mitrea e omul lui Băsescu’. Ştiindu-se pe sine un politician-marionetă, Geoană îşi imaginează că şi alţii sunt la fel. Îşi închipuie că eu nu pot funcţiona ca un politician cu gândire şi voinţă proprie, ci e musai să am pe cineva în spate, care să mă manipuleze. N-am fost, nu sunt şi nu voi fi niciodată omul nimănui.

Sunt un om cu coloană vertebrală, care îşi respectă întotdeauna cuvântul dat. Dacă eram omul cuiva, nu eram trimis să mă ‘odihnesc’ după fiecare campanie pe care am câştigat-o pentru PSD. Iar aiureala asta cu Băsescu este cea mai ticăloasă minciună care s-a spus vreodată despre mine. Ticăloasă, pentru că pleacă de la faptul că am militat pentru intrarea la guvernare a partidului meu”, a scris Mitrea pe blogul personal.

El a reamintit că a militat ca PSD să intre la guvernare alături de PD-L, „fără să ceară nimic”. „N-am cerut nici postul de şef al Senatului, nici calitatea de membru CSAT, nici controlul asupra Ministerului de Interne. Pe astea le-au cerut Geoană şi grupul lui şi au profitat de ele. Geoană&co. mă acuză pe mine că am fost înţeles cu Băsescu să bag PSD la guvernare. Dar ei unde au fost când s-a negociat şi când s-a semnat protocolul alianţei cu PD-L?

Nu cumva Geoană era şeful partidului, iar Hrebenciuc marele negociator de funcţii? Nu cumva Geoană a semnat cu mâna lui alianţa cu PD-L? A semnat-o cu mâna mea? Mircea Geoană şi grupul lui afirmă că eu am preluat temele lui Traian Băsescu şi le-am folosit ca să-i atac pe ei. Blogul acesta este martor că acuzele pe care eu le-am adus grupului Geoană au apărut cu mult înainte ca ei să se lupte cu Băsescu. Sunt lucruri evidente, pe care orice membru PSD putea să le constate.

Faptul că Mircea Geoană era condus de grupuri de interese din afara partidului s-a văzut pe tot parcursul anului 2009 şi, mai ales, în campania pentru prezidenţiale, când Geoană pierduse clar controlul asupra propriei campanii”, a mai susţinut Miron Mitrea. Candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat a lui Miron Mitrea este „un joc orchestrat de Cotroceni”, a susţinut luni seara liderul PSD, Mircea Geoană.

„Candidatura lui Miron Mitrea mi se pare, pur şi simplu, parte a unui joc orchestrat de Cotroceni”, a afirmat, la Antena 3, Geoană, în opinia căruia Traian Băsescu şi-ar dori „un partid de opoziţie cuminţel, care să facă tot ce îi cere el şi să-l ajute în transformarea României în Argentina lui Peron”. Mircea Geoană crede totodată că şeful statului, dacă ar putea, l-ar vota pe Miron Mitrea la preşedinţia PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata