Miss Universe România 2010 a renunţat la titlu

Alexandra Cătălina Filip, câştigătoarea concursului Miss Universe România 2010, a decis să nu mai continue drumul spre marea competiţie care se va desfăşura pe data de 23 august la Las Vegas şi să se retragă, motiv pentru care a fost descalificată în urma refuzului de a-şi îndeplini atribuţiile ce-i revin ca deţinătoare a titlului.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, 14 iulie, tânăra, în urma consultării agendei de lucru a Organizaţiei Miss România, a decis să nu continue drumul spre marea competiţie.

Alexandra Cătălina Filip este dansatoare profesionistă şi campioană naţională la mai multe secţiuni de dans sportiv. Următorul concurs internaţional de dans sportiv la care tânăra şi partenerul ei, Ramon Zada, urmează să reprezinte România va avea loc pe 28 august în Coreea de Sud.

„Antrenamentele pentru competiţiile internaţionale de gen nu pot fi întrerupte şi nici măcar programul de studiu nu poate fi scurtat, pentru că altfel risc să nu mă pot prezenta la înălţime în toate competiţiile de dans la care îmi doresc să particip”, a motivat Alexandra Cătălina Filip decizia.

În urma retragerii câştigătoarei concursului, cea care va fi încoronată Miss Universe România 2010 va fi Oana Paveluc, de 18 ani, din Braşov.

Proaspăta reprezentantă a României la Miss Universe este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Remus Răduleţ”, a făcut studii de actorie şi îşi doreşte să devină om de afaceri.

„Nici n-am visat că rezultatele se mai pot schimba. Oricum eu eram extrem de fericită şi cu Premiul I şi Premiul Presei, pentru că Miss Universe România este cel mai important concurs de frumuseţe din ţară. Acum, că situaţia s-a schimbat total, parcă trăiesc un vis. Sper să mă dezmeticesc cât mai repede şi să reiau pregătirea pe care am avut-o şi înainte de finala naţională. Sunt foarte fericită!”, a spus Oana Paveluc, potrivit comunicatului.

Actuala Miss Universe România 2010 va urma o perioadă de pregătire care va cuprinde şedinţe foto, probe pentru costume, promovare pe toate mediile de comunicare şi o pregătire psihologică.

În luna august, timp de 15 zile, tânăra va merge într-un cantonament în SUA pentru a se pregăti de marea finală.
Titlul „Miss Universe” a fost acordat pentru prima dată în anul 1926, în oraşul Galveston, Texas, USA, reprezentantei Franţei.

Prima românca înscrisă la concursul de la Galveston a fost bucureşteanca Magda Demetrescu, câştigătoarea titlului Miss România în anul 1929. Ea a obţinut atunci locul şase şi a fost recompensată cu 100 de dolari şi un ceas-brăţară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata