Mişu Negriţoiu, aviz favorabil pentru şefia ASF din partea comisiilor parlamentare

Mişu Negriţoiu, candidatul pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a primit, luni, aviz pozitiv din partea comisiilor de Buget, Finanţe şi Economie din Parlament.

„De ce am optat pentru această poziţie? Îmi place proiectul. Candidez pentru un proiect al ţării, nu este al meu, este un proiect al nostru. Aceste pieţe financiare care au rămas mult în urmă trebuie transformate într-o resursă de dezvoltare. Responsabilitatea noastră este să aducem resurse pentru dezvoltarea României şi pentru bunăstarea românilor. Mi se pare un proiect interesant şi avem multe de făcut”, a declarat Mişu Negriţoiu la audierile din Parlament.

Întrebat de Andreea Paul (PDL) dacă demisia din funcţia de director al ING Bank s-a făcut la cererea grupului ING în urma unei sesizări a FBI care a anunţat o listă de persoane implicate în afacerea Iran, el a spus că nu şi-a dat demisia şi este încă angajat al ING.

„Nu mi-am dat demisia de la ING, sunt angajat ING. Nu am avut un mandat limitat, nu mi-am dat demisia şi nu am fost dat afară. Nu am nicio sancţiune”, a spus Negriţoiu.

Marţi, în cadrul unei şedinţe de plen reunit a Camerei Deputaţilor şi Senatului, Negriţoiu urmează să fie votat în fruntea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata