Mitrea către organizaţiile PSD: Geoană a început operaţiunea de aranjare a Congresului PSD

Senatorul Miron Mitrea, candidat la preşedinţia Partidului Social Democrat, a trimis marţi (9 februarie 2010) o scrisoare liderilor filialelor partidului în care îşi exprimă temerile privind posibila fraudare a Congresului extraordinar din 20 februarie.

„Cele mai negre previziuni ale mele sunt pe cale să se împlinească. Mircea Geoană şi gaşca lui au început operaţiunea de aranjare a Congresului PSD din 20 februarie. (…) Dovada cea mai clară este modul în care se stabileşte norma de reprezentare a organizaţiilor judeţene la Congres. În totală contradicţie cu statutul şi cu democraţia internă de partid, Geoană şi gaşca vor ca singurul criteriu care stabileşte numărul de delegaţi din fiecare judeţ să fie rezultatele din turul 2 al alegerilor prezidenţiale din 2009. Adică, voturile obţinute de Geoană cu sprijinul PNL, UDMR, PRM şi PNG.

Astfel, se ajunge ca Marian Vanghelie, de exemplu, cel cu care Geoană vrea să facă tandem la conducerea partidului, să vină la Congres cu un număr impresionant de delegaţi (s-a vorbit de 220 pentru Bucureşti), pentru că ar fi câştigat turul doi al alegerilor prezidenţiale din Capitală. Fără să se ţină cont că a câştigat cu voturile liberalilor şi că, în turul întâi, Geoană s-a clasat al treilea în Bucureşti. Iar exemplul acesta nu este singular”, susţine Miron Mitrea pe blogul personal.

Potrivit acestuia, democratic şi corect ar fi ca norma de reprezentare să ţină cont de rezultatele din turul întâi al alegerilor prezidenţiale, dar şi de rezultatele de la parlamentare, locale şi europarlamentare. „În plus, ea trebuie stabilită de Comitetul Executiv şi nu de un grup restrâns”, a adăugat Mitrea.
El a susţine că, deşi Consiliul Naţional din 4 februarie a stabilit ca norma de reprezentare să fie decisă de Comitetul Executiv, „Mircea Geoană a convocat reuniunea Comitetului abia săptămâna viitoare, ultima dinainte de Congres, taman când Conferinţele judeţene vor fi avut deja loc şi delegaţii vor fi fost stabiliţi, iar membrii Comitetului Executiv vor fi puşi în faţa faptului împlinit”.

„Este stilul profund nedemocratic şi netransparent în care Geoană şi gaşca lui au condus PSD în ultimii ani. Este stilul care ne-a adus în situaţia în care ne aflăm astăzi – de partid subordonat grupurilor de interese şi nu intereselor membrilor săi. Cred că, în acest moment, nu mai există niciun dubiu asupra intenţiilor găştii lui Mircea Geoană. După ce s-a plâns el însuşi că alegerile prezidenţiale au fost fraudate, Geoană vrea să fraudeze alegerile de la Congresul PSD din 20 februarie.

Prin modul în care se stabileşte numărul de delegaţi din judeţe, dar şi prin încercarea de a impune votul pentru o întreagă echipă. Dacă aceste lucruri se vor întâmpla şi dacă nu vom reintra într-o logică statutară, eu mă gândesc foarte serios să boicotez Congresul organizat de gaşca Geoană. O conducere aleasă în astfel de condiţii va fi una nelegitimă, iar partidul se va afla în pragul unei scindări dureroase”, a susţinut Miron Mitrea pe blog.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata