MMP: Norul de cenuşă vulcanică va acoperi cea mai mare parte a ţării până marţi, 11 mai, la ora 3.00

Norul de cenuşă vulcanică produs de noua erupţie a vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei este prezent deasupra vestului şi nord-vestului României şi va avansa treptat către est, urmând să se poziţioneze, până marţi dimineaţă, 11 mai, la ora 3,00, peste cea mai mare parte a ţării, informează Ministerul Mediului şi Pădurilor.

MMP citează ultima actualizare a prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centrul internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică).

Totodată, specialiştii consideră că în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi din cauza norului de cenuşă vulcanică, pe teritoriul României, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

MMP monitorizează permanent, prin Administraţia Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, atât traiectoria norului de cenuşă, cât şi concentraţia particulelor în aerul ambiental.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata