Modernizarea colegiilor ‘Mincu’ şi ‘Magheru’din Târgu Jiu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat, marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că, pe perioada mandatului său, a alocat peste 1,3 milioane de lei pentru modernizarea a două colegii tehnice din oraş.

Potrivit edilului, este vorba despre Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” şi Colegiul Tehnic „Ion Mincu” care au primit peste 927.000 lei, respectiv aproximativ 417.000 lei.

„Vă prezint, de această dată, Colegiul Tehnic ‘Gheorghe Magheru’ şi Colegiul Tehnic ‘Ion Mincu’, două unităţi de învăţământ învecinate care, în trecut, au beneficiat de dotări, fiind prevăzute cu ateliere şi laboratoare, dar care, fiind lipsite de finanţarea necesară, au ajuns să se degradeze. 927.489 lei este suma pe care am alocat-o Colegiului Tehnic ‘Gheorghe Magheru’ pentru reparaţii şi diverse dotări. De asemenea, ‘Ion Mincu’ a primit 416.938 de lei. Sumele alocate au fost folosite pentru amenajarea atelierelor situate în corpul de clădire C2. În acest fel s-a oprit degradarea clădirii care se afla în administrarea Colegiului Tehnic ‘Ion Mincu’, asigurându-se, totodată, spaţiile necesare colegiului vecin, ‘Gheorghe Magheru’, unde numărul de elevi este mai mare şi unde era nevoie de mai multe săli de clasă”, a scris Marcel Romanescu.

El a afirmat că investiţiile au constat în refacerea instalaţiilor pentru laboratoarele şi atelierele celor două unităţi, dar şi în dotarea cu mobilier şi aparatură modernă pentru asigurarea unui învăţământ de calitate.

„Proiectul a prevăzut inclusiv refacerea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice pentru laboratorul de chimie, laboratorul de electrotehnică, magazia electrotehnică, atelierul de croitorie, săli de clasă pentru cursuri, sală de festivităţi, grupuri sanitare şi spaţii conexe. Toate spaţiile menţionate au primit şi mobilierul necesar, fiind dotate cu aparatură modernă şi tot ceea ce au avut nevoie pentru asigurarea unui învăţământ de calitate. În curtea aceluiaşi colegiu intenţionăm să reabilităm o altă clădire aflată acum în stadiu de degradare, unde vom construi o grădiniţă ce va deservi această zonă de Nord, în prezent cei mai mulţi părinţi fiind nevoiţi să-şi înscrie copiii la unităţi aflate în cartiere mai îndepărtate. Clădirea va fi împrejmuită, va avea intrare separată faţă de colegiu şi va beneficia inclusiv de spaţii de joacă exterioare”, a mai afirmat edilul.

Marcel Romanescu a scris, luni, pe pagina sa de Facebook că va prezenta, în perioada imediat următoare, investiţiile pe care le-a făcut de la preluarea mandatului, în 2017, nu numai în cazul şcolilor, ci şi în ceea ce priveşte reabilitarea de străzi, canalizare, iluminat public.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata