Moneda din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Ion C. Brătianu, a fost lansată de BNR

Luni 2 august, Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, o monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Ion C. Brătianu, conform unui comunicat de presă al BNR.

Astfel, aversul monedei redă monumentul dedicat lui Ion C. Brătianu, din Bucureşti, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2021”.

De asemenea, reversul monedei prezintă portretul lui Ion C. Brătianu, inscripţia în arc de cerc „ION C. BRATIANU” şi anii între care acesta a trăit „1821” şi „1891”.

În contextul BNR, monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 11.300 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare.

Din punct de vedere circulatoriu, monedele din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Ion C. Brătianu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Aşadar, lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata