Monica Iacob Ridzi: Aş vrea să mai trăiesc, să îmi pot creşte copiii; omul politic a murit

Fostul ministru al tineretului și sportului, Monica Iacob Ridzi, a postat joi, 28 mai, o nouă scrisoare pe blogul personal, în care afirmă că a solicitat să fie grațiată pentru a-și putea crește și sprijini copiii ‘în confruntarea cu bolile’ pe care aceștia le-au moștenit de la mama lor.

Ea precizează că grațierea este singura cale care i-a mai rămas pentru a lupta pentru sănătatea ei și a copiiilor săi, menționând și faptul că ‘omul politic Monica Iacob Ridzi a murit’.

‘Motivul pentru care am recurs la această ultimă cale este acela că aș vrea să mai trăiesc, aș vrea să îmi pot crește copiii, să îi sprijin în confruntarea cu bolile pe care le-au moștenit de la mine, dar și cu bolile obișnuite, care, în contextul medical pe care îl prezintă, sunt infinit mai grave și mai riscante pentru ei’, scrie Monica Iacob Ridzi.

Ea arată în postarea de pe blogul personal că nu a încetat să spere la ‘un gest de clemență’, deoarece nu are antecedente penale și a avut o conduită ‘ireproșabilă’ atât pe parcursul procesului, cât și după ce a ajuns în detenție.

De asemenea, Monica Iacob Ridzi afirmă că nu a fost acuzată că ar fi săvârșit vreo faptă de corupție, iar recuperarea prejudiciului de care este acuzată este garantată prin bunurile pe care s-a pus sechestru asigurator.

‘Menținerea mea în executarea pedepsei închisorii, în condițiile în care în penitenciar nu pot respecta recomandările medicilor, pentru afecțiunile cu care mă lupt în tăcere de mai mulți ani, poate avea consecințe ireversibile, deosebit de grave, asupra sănătății și vieții mele, dar și asupra bunei dezvoltări fizice și psihice a copiilor mei (fetița are doar 1 an și 7 luni, iar băiețelul abia a împlinit 5 ani), pentru care pierderea prematură a mamei, la o vârstă atât de mică, ar fi tragică. Unele afecțiuni s-au agravat deja, în ultima perioadă, iar riscul să se agraveze și mai mult este din ce în ce mai mare, cu fiecare zi în penitenciar’, afirmă Monica Iacob Ridzi, care menționează că grațierea este ‘singura speranță’ de a-și ajuta copiii.

În finalul postării de pe blogul personal, fostul ministru al tineretului și sportului precizează că ‘omul politic Monica Iacob Ridzi a murit’ și că acum ‘mama Monica Iacob Ridzi luptă pentru viața ei și a copiilor ei’.

Monica Iacob Ridzi se află la Spitalul Penitenciar Jilava, fiind transferată de la Penitenciarul Gherla, din cauza problemelor de sănătate.

Pe 8 mai, judecătorii de la Tribunalul Ilfov au amânat pentru 5 iunie procesul în care fostul ministru al Tineretului și Sportului solicită întreruperea executării pedepsei de cinci ani închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata