Moţiunea de cenzură a PNL „Opriţi Guvernul Ponta 3 – Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii!”, depusă săptămâna viitoare

Moţiunea de cenzură „Opriţi Guvernul Ponta 3 – Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii!”, iniţiată de grupurile parlamentare ale PNL, va fi depusă săptămâna viitoare la secretariatele generale ale celor două Camere ale Parlamentului, a declarat Eugen Nicolăescu, vicepreşedintele PNL, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

„Conform angajamentului pe care PNL şi l-a asumat şi calendarului pe care l-am prezentat săptămâna trecută, după consultarea tuturor parlamentarilor liberali, astăzi am înaintat proiectul de text al moţiunii de cenzură tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv deputaţilor independenţi atât din Cameră, cât şi din Senat. Titlul moţiunii de cenzură pe care l-am propus colegilor noştri şi pe care îl considerăm justificat urmare argumentaţiei din textul moţiunii este ‘Opriţi Guvernul Ponta 3 — Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii!'”, a spus Nicolăescu.

Potrivit acestuia, sub semnătura liderilor grupurilor parlamentare ale PNL, a solicitat ca până la sfârşitul acestei săptămâni colegii parlamentari de la celelalte grupuri să transmită eventualele propuneri, observaţii, comentarii.

„Textul care se va definitiva până la sfârşitul acestei săptămâni va ţine cont de recomandările grupurilor parlamentare, iar săptămâna viitoare va fi depus la secretariatele generale ale celor două camere conform procedurilor parlamentare. În varianta de text comunicată grupurilor parlamentare astăzi, în afară de cele trei capitole pe care le-am anunţat săptămâna trecută referitoare la temele economice vizând reducerea fiscalităţii, proprietatea — cu tema prima intabulare ca prioritate şi accentuarea corupţiei prin susţinerea baronilor locali în relaţia cu o justiţie independentă, am considerat că este necesar să introducem o referire specială la situaţia internaţională”, a arătat vicepreşedintele PNL.

El a susţinut că Guvernul Ponta 3 a dat dovadă de „superficialitate, bâlbâială şi lipsă de responsabilitate” în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina.

„Aici vorbim despre situaţia din Ucraina în raport cu care Guvernul Ponta 3 a dat dovadă de superficialitate, bâlbâială şi lipsă de responsabilitate. PNL a avut în vedere faptul că parlamentarii sunt reprezentanţii cetăţenilor, cărora trebuie să le dea socoteală, iar derapajele grave pe care le înregistrează actuala guvernare nu pot fi lăsate nesancţionate”, a afirmat Nicolăescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata