Moţiunea de cenzură – prioritate a PSD în noua sesiune parlamentară

Depunerea moţiunii de cenzură este obiectivul politic major al social-democraţilor şi conservatorilor pentru noua sesiune parlamentară, potrivit strategiei grupurilor parlamentare ale Alianţei politice PSD+PC, adoptate marţi (31 august 2010) la Parlament.

”După aproape un an de guvernare, actualul Executiv excelează prin incoerenţă, lipsă de viziune şi decizii fundamental greşite, care au adâncit problemele economice şi sociale ale României. Îndepărtarea sa este o prioritate naţională. Succesul moţiunii va fi asigurat prin dialog cu celelalte partide de opoziţie, dar şi cu parlamentari din arcul guvernamental”, se arată în strategia Alianţei PSD+PC.

O altă prioritate a social-democraţilor şi conservatorilor o reprezintă menţinerea echilibrului instituţional şi identificarea mecanismelor instituţionale a căror modificare ar permite o mai bună funcţionare a celor două Camere parlamentare. ”PSD respinge logica ‘modelului Boc’ de guvernare prin subminarea sau eludarea Parlamentului…

România are nevoie de o reconsolidare a parlamentarismului în funcţiile sale esenţiale: organ suprem de reprezentare şi legiferare, structură legitimă de alegere a unui bun guvern, supravegherea şi controlul politicilor Executivului, în acord cu programul de guvernare votat şi cu prevederile constituţionale”, se mai arată în documentul citat.
Şi finalizarea Legii parteneriatelor public-privat, TVA redus la ”produsele verzi” – reducerea cu 50% pentru exportul de produse de origine certificate, reducerea accizei la motorină şi a preţului la energia electrică pentru irigaţii se mai numără printre priorităţile PSD în noua sesiune parlamentară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata