Moto: Judeţul Bacău găzduieşte a doua etapă a Campionatului European de enduro

A doua etapă din cele patru ale Campionatului European de Enduro, competiție ce se va desfășura în finalul acestei săptămâni pe trasee din județul Bacău în organizarea Clubul sportiv X-Cape, va reuni la start peste o sută de sportivi din 16 țări.

Vineri sunt programate înscrierea concurenților, verificarea tehnică a motocicletelor, recunoașterea traseului, dar și antrenamente libere. Sâmbătă, la ora 9,00, concurenții vor lua startul de pe podiumul instalat la Centrul de Afaceri și Expozițional din Bacău, urmând să parcurgă de trei ori un traseu de 60 km lungime ce conține trei probe speciale cronometrate: cross, extrem și enduro test.

Duminică, sportivii vor lua startul, tot de la ora 9,00, dar vor străbate numai două ture de traseu. De la ora 16,00 este programată festivitatea de premiere pe platforma din fața Centrului de Afaceri expoziții din Bacău.

Durata medie de parcurgere a unui tur nu trebuie să depășească două ore și jumătate. Sportivii se vor întrece pe rutele din pădurea Sărata, dar și pe dealurile de la Bălțata, situate la aproximativ 10 km de municipiul Bacău.

Clasele participante sunt sub 20 de ani, E1/E2/E3 Juniori și Seniori, Veterani și Femei.

Campionatul European de Enduro va continua cu etape în Italia și Ungaria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata