Motocicliștii au turat motoarele pe străzile din Deva. Sute de pasionați de „mașinile” pe două roți s-au adunat pentru a transmite un mesaj șoferilor

Deva a transmis un mesaj impresionant pentru șoferii din trafic. Faptul că șoferii nu respectă motocicliștii pe care nu îi consideră prioritari pe șosele, duce adesea la accidente, unele chiar grave. Motocicliștii au turat motoarele la maxim într-un marș foarte frumos pe străzile din Deva dar și pe alte șosele din Hunedoara. Au vrut să îi facă pe șoferi să conștientizeze că și cei care circulă pe două roți au prioritate. În plus, accidentele de motocicletă sunt printre cele mai periculoase.

Printre motocicliști se află și cazuri reale în care șoferii inconștienți le-au pus viața în pericol pe străzi. Așa cum este și Cristian.

„O mașină ce venea de pe contrasens nu mi-a acordat prioritate de trecere. Am intrat în mașină, am zburat peste, m-am învârtit de câteva ori în aer, mi-am fracturat mână, picior, șold”, a declarat motociclistul.

Orice ieșeală cu motorul se poate transforma într-un dezastru dacă nu există respect și atenție în trafic. Paramedicul Tatiana este și ea pasionată de mersul pe motor. Astfel, aceasta a văzut foarte multe accidente și de aceea recomandă tuturor motocicliștilor să nu gonească pe străzi cu toate că adrenalina este mare, și mai ales să nu își uite echipamentul de protecție orice ar fi.

„Cel mai important lucru este prevenția și purtatul echipamentului. Trebuie să înțelegeți că la viteză mare există un singur lucru pe care nu ți-l protejează nimic, baza de craniu”, a declarat aceasta.

„Majoritatea accidentelor sunt foarte grave. De obicei, leziuni la nivelul coloanei, astea sunt cele mai grave, fiind cele care îi omoară”, a informat Călin Dumitrescu, de la Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara

Chiar din acest motiv, pentru că vor să se simtă cât mai în siguranță pe șosele și în trafic, s-au adunat din mai multe județe motocicliști care au pornit din Deva și au parcurs mai multe orașe în coloană, în Hunedoara. Și vocea lor nu a rămas neauzită.

„Trebuie să avem și noi grijă de ei, iar ei să nu se bazeze că toată lumea trebuie să îi păzească. Trebuie să existe un respect reciproc”, a declarat un șofer.

Sursa: observator.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata