MTI a lansat licitaţia pentru variantele de ocolire Carei şi Săcuieni

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a lansat procedurile de licitaţie pentru construcţia variantelor de ocolire Carei şi Săcuieni, două contracte în valoare de circa 100 milioane de lei, se arată într-un comunicat al MTI.

Finanţarea contractului ‘Construcţia variantei de ocolire Carei’, de 53,021 milioane lei, fără TVA, este asigurată de guvern prin bugetul de stat, cu rambursare din instrumente structurale, în limita maximă a 69,25 la sută din valoarea totală eligibilă. Pentru finanţarea acestui contract CNADNR a accesat asistenţă financiară nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Obiectivul urmărit este realizarea unei variante de ocolire, în lungime de 10,46 kilometri, având o perioadă de implementare de 48 de luni (din care 24 luni perioadă de garanţie).

Contractul de execuţie a acestor lucrări este parte a proiectului ‘Construcţia variantei de ocolire Carei’, promovat de CNADNR SA în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport 2007-2013, Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 2.1. – ‘Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere naţionale’.

Prin implementarea contractului se va asigura reducerea timpului de călătorie prin municipiul Carei prin creşterea vitezei de deplasare, reducerea numărului de accidente grave pe această rută, îmbunătăţirea mediului şi calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Carei şi protejarea monumentelor istorice din zonă.

Pentru contractul de execuţie a lucrărilor la ‘Construcţia variantei de ocolire Săcuieni’, valoarea estimată a contractului este de 44,412 milioane de lei (fără TVA), finanţarea fiind asigurată de guvern, de la buget, cu rambursare din instrumente structurale, în limita maximă a 69,25 la sută din valoarea totală eligibilă. Pentru finanţarea acestui contract CNADNR a accesat asistenţa financiară nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Contractul de execuţie lucrări este parte a proiectului ‘Construcţia variantei de ocolire Săcuieni’, promovat de CNADNR în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport 2007-2013, Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 2.1. – ‘Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere naţionale’.

Obiectivul urmărit este realizarea unei variante de ocolire, în lungime de 7,62 kilometri, într-o perioadă de implementare de 48 de luni (din care 24 luni perioada de garanţie).

Prin implementarea contractului, se va asigura creşterea capacităţii de circulaţie, a vitezei medii de deplasare, fluidizarea traficului în zona tranzitată şi reducerea poluării în localitate, prin transferul traficului în afara centrului urban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata