Muhuleţ (AEP): Peste 85.000 de cetăţeni români vor să voteze reprezentanţi ai altor state la europarlamentare

Un număr de 85.379 de români și-au manifestat dorința de a vota reprezentanți ai altor state la alegerile europarlamentare, a declarat vicepreședintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Marian Muhuleț.

„Acești cetățeni aflați în diferite țări s-au înscris pe listele respectivelor state și ne trimit numele lor să îi radiem de la noi. Vor vota reprezentanții respectivei țări unde rezidă ei”, a explicat Muhuleț vineri, cu prilejul unei întrevederi pe tema registrului electoral.

În altă ordine de idei, el a menționat că aproximativ 150 de cetățeni români candidează la alegerile locale din Italia. „Semnăm adeverințe pentru cetățeni români care candidează la alegerile locale din Italia ce vor avea loc pe 25 mai și avem eliberate până în prezent cred că vreo 150, deci aproximativ 150 de români vor candida la alegerile locale în Italia. Le certificăm cetățenilor români candidați în Italia că nu au drepturile electorale suspendate în România”, a afirmat Muhuleț.

Pe de altă parte, el nu pledează pentru instalarea de camere video în secțiile de votare.

„Din punctul meu de vedere, alegerile din România sunt mai mult decât supravegheate, adică avem președinte locțiitor, ceilalți membri ai biroului secției de votare, sunt reprezentanți ai partidelor politice și vorbim despre șapte oameni cel puțin”, a spus vicepreședintele AEP.

Nu în ultimul rând, el a afirmat că are dubii legate de votul electronic. „Atâta timp cât votul nu se exercită în securitatea pe care ți-o dă o secție de votare, oricare vot e susceptibil de influența familiei”, este de părere Muhuleț. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata