Muncitorii s-au dat deoparte, după ce Șova a plecat

Ministerul Transporturilor învinovățește o mobilizare destul de slabă a constructorilor lotului 3 din autostrada Lugoj Deva. După ce ministrul Lucian Șova a plecat de pe șantierul autostrăzii, firma și-a retras muncitorii.

Chiar dacă zicea la instalarea sa că timpul unui ministru este prea prețios pentru a fi risipit în vizite de lucru pe autostrăzi, ministrul Transporturilor, Lucian Șova a început să aibă o prezență puternică pe șantierele lucrărilor de infrastructură.

Lucian Șova a inspectat marți șantierele autostrăzii Lugoj-Deva, alături de reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), ai Poliției Rutiere și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), precum și cu prefecții și președinții Consiliilor Județene Timiș și Hunedoara.

„Pe lotul 3 al autostrăzii (21 km) specialiștii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție. Lucrau doar 90 de muncitori și 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul Lucian Șova a plecat de pe șantier”, susține Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă.

Stadiul fizic și financiar al acestui tronson este de 82%. Pe lotul 3 au apărut o serie de probleme din cauza lucrărilor neconforme și a mobilizării slabe a antreprenorului cu care reprezentanți ai MT și CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuții pentru remediere. Asocierea a primit până acum penalizări de 1,5 milioane euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata