Municipiul Satu Mare se va înfrăţi cu un oraş din China

Municipiul Satu Mare se va înfrăți cu un oraș din China, a anunțat duminică, 31 august, într-o conferință de presă, primarul Dorel Coica, în urma unei vizite oficiale.

„Am efectuat o vizită de lucru în China la invitația concernului Hoyo. Am fost onorați de conducerea companiei Hoyo, ne-am întâlnit cu foarte mulți oameni de afaceri din diferite domenii, dar consider că două dintre domenii au fost foarte importante pentru viitorul municipiului nostru. Acolo s-au pus bazele înfrățirii cu un oraș de câteva sute de mii de locuitori, în plină dezvoltare.

A rămas ca după 20 noiembrie să ne contactăm reciproc și să avem schimburi de delegații, deci delegații din Shanghai și Nanjing să vină la noi și atunci să și putem semna protocolul de înfrățire. Nu știu dacă sunt foarte multe orașe din România cu orașe înfrățite din China, dar pentru noi este o premieră”, a declarat primarul.

Delegația sătmăreană a vizitat concernul Hoyo, specializat în motoare diesel și elicoptere.

„Am vizitat inclusiv birourile unde se face strategia pentru divizia de elicoptere. Pe lângă tractoare și alte derivate diesel, fac inclusiv elicoptere. Au fost discuții importante, ei sunt cei care ne-au facilitat întâlnirea cu conducerea primăriilor celor trei orașe pe care le luăm în calcul pentru înfrățire”, a mai spus edilul.

Potrivit acestuia, în urma înfrățirii, mai mulți investitori chinezi ar putea ajunge în Satu Mare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata