Municipiul şi judeţul Sibiu, conduse, în premieră, de două femei

23

Judeţul şi municipiul Sibiu vor fi conduse, în premieră, de două femei, Daniela Cîmpean (PNL) – prima femeie preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) din România – şi Astrid Fodor, care a câştigat fotoliul de primar, fiind susţinută de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR).

Avocata Daniela Cîmpean, fostă consilieră judeţeană, îi urmează la conducerea CJ Sibiu, colegului ei de partid, Constantin Șovăială, care a condus interimar. Practic, Daniela Cîmpean este cea care a început demersurile legale, în urma cărora a fost demis fostul preşedinte social-democrat, Ioan Cindrea.

Noul preşedinte a CJ a declarat, joi, că aştepta ca votul cetăţenilor să confirme că PNL este „principala forţă politică din judeţul Sibiu”.

„Electoratul sibian este un electorat de Dreapta. Și în cursul campaniei electorale am ştiut că suntem principala forţă politică din judeţul Sibiu, era de aşteptat acest rezultat, însă aşteptam ca şi votul sibienilor să ne confirme„, a spus Daniela Cîmpean.

Aceasta promite sibienilor că vor avea parte de dezvoltare economică şi că va susţine proiectul privind construirea unui spital judeţean nou.

„O să le fac sibienilor fix ce le-am propus din programul nostru la Consiliul Judeţean Sibiu. O să fac un pas spre o administraţie modernă, profesionistă, dinamică, mai aproape de cetăţean. Toate proiectele sunt proiecte care să vizeze în primul rând dezvoltarea economică a judeţului Sibiu. Toate promisiunile pe care le-am asumat, ni le-am asumat şi le vom duce la bun sfârşit. Este cunoscut proiectul nostru pentru un spital judeţean nou, îl susţinem în continuare aşa cum am declarat de la începutul campaniei, este un proiect prioritar pentru Consiliul Judeţean Sibiu”, a promis Daniela Cîmpean.

Ea va conduce CJ Sibiu, împreună cu vicepreşedintele PNL, Marcel Luca şi cel de la FDGR, Wiegand Fleischer, au anunţat luni seara, liderul judeţean al PNL Sibiu, Raluca Turcan, respectiv cel al FDGR, Martin Bottesch.

Dacă la CJ Sibiu, liberala Daniela Cîmpean preia conducerea pentru prima dată, în fruntea Primăriei Municipiului Sibiu rămâne economista Astrid Cora Fodor (FDGR), care, până la alegeri, a îndeplinit funcţia de primar interimar.

Întrebată cum va colabora cu noua preşedintă a CJ Sibiu, Astrid Cora Fodor a răspuns că o cunoaşte destul de puţin pe Daniela Cîmpean, dar că este convinsă că e „o persoană motivată, integră, care doreşte ca lucrurile acolo să meargă bine”. „(…) eu nu văd niciun impediment în ceea ce priveşte colaborarea cu doamna Cîmpean. Eu nu sunt o adeptă acelei concepţii feministe că femeia trebuie să fie peste tot şi oriunde, dar dacă femeia este în stare şi poate dovedi că poate să facă ceva, atunci să facă. Aceleaşi drepturi, dar şi aceleaşi obligaţii. Și cetăţenii pot să aibă aceleaşi pretenţii de la noi, ca şi de bărbaţii, în ceea ce priveşte realizările şi capacităţile profesionale”, a precizat Astrid Cora Fodor.

Ea s-a bucurat de susţinerea la vot şi a etniei rrome, care, în frunte cu autointitulatul rege Dorin Cioabă, au renunţat să mai voteze candidaţii bărbaţi şi au votat o femeie primar.

„Pentru rromii din Sibiu am acelaşi mesaj ca pentru toţi cetăţenii, pentru că eu nu fac deosebire nici între români, nici între germani, nici între rromi, nici între unguri, pentru mine toţi au aceeaşi valoare ca cetăţeni şi mă bucur că au votat pentru mine, pentru că eu am fost dintre cei care au participat la 80% dintre evenimentele lor, le cunosc obiceiurile şi cutumele”, a spus Astrid Cora Fodor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News