Neamţ: A fost construit primul kilometru de dig la Doljeşti

Constructorii care realizează digul de protecţie al râului Siret, în comuna Doljeşti, au reuşit să finalizeze deja unul din cei 7,9 kilometri de lucrări de consolidare şi supraînălţare a digului, potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Neamţ.

Prefectul Mihai Archip a inspectat, marţi, lucrările din comuna Doljeşti şi a stat de vorbă cu autorităţile şi firmele care execută investiţia.

„La 20 de zile de la demararea lucrărilor, s-a ajuns la un kilometru de dig construit. Dacă se lucrează în ritmul acesta, cu cele trei firme, reuşim să ne încadrăm în ţinta pe care ne-am propus-o, aceea de a finaliza lucrările până pe 15 decembrie 2010.

Asta dacă ne ajută şi vremea, care, din câte se vede până acum, ne-a ajutat. Cu exproprierile suntem în regim de urgenţă, beneficiem de prevederi speciale. La situaţii excepţionale se iau măsuri excepţionale. Dăm drumul la construcţie şi, în paralel, evaluăm şi ce proprietăţi trebuie expropriate. Avem şi formula schimbului de teren cu primăria”, a precizat, în comunicatul de presă, prefectul Mihai Archip.

Valoarea totală a lucrărilor de la digul comunei Doljeşti se ridică la 40 de milioane de lei, bani alocaţi de Guvernul României din bugetul Fondului pentru mediu. Pentru anul acesta, Guvernul a alocat deja 15 milioane de lei din valoarea totală a lucrărilor.

În urma inundaţiilor de la sfârşitul lunii iulie au fost afectate total sau parţial aproape 300 de locuinţe.

Citește și
1 Comentariu
  1. Rotunda spune

    Domnul presedinte a fost la fata locului nu sa discute,ci sa vada cu ochii lui ce inseamna „expropriate”? Sunt zeci de persoane obligate fara a da macar o semnatura sa renunte la terenuri de zeci de mii de euro doar pentru ca asa zisul proiect nu se poate modifica.Au fost mintiti locatarii care stau in calea digului ca va fi construit mai departe de ei.Primarul a apelat la orice sursa ca sa intre in gratiile presedintelui mintind oamenii,jignindu-i pentru ca ulterior sa aseze utilaje grele la nici un metru de case..Cineva ar trebui sa ia o masura…sunt cazuri alarmante…L-a interesat pe domnul presedinte ca ia casele unor oameni cu un dig care ar fi trebuit sa fie benefic nu un cosmar? Nici in evul mediu nu se intampla asa ceva! Dupa dezastrul provocat de inundatii,speranta care trebuia sa fie digul a devenit un cosmar!Nu mi se pare normal sa nu mai avem dreptul sa ripostam pe propriile proprietati.Este mai mult decat suficient spatiu pentru a se desfasura constructiile dar hotia in Romania conduce incat am ajuns sa ne fie luata munca de o viata o data de apa si definitiv de un morman de pamant care ar trebui realizat la 10-20 metrii mai departe!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata