Neamţ: Miei puţini şi scumpi faţă de anii trecuţi

Oferta de miei este sărăcăcioasă în pieţele din municipiu, cu zece zile înainte de sărbătorile de Paşti.

În Piaţa Centrală a municipiului sunt doar 4-5 comercianţi care vând mieii cu cap şi măruntaie la preţul de 22 de lei kilogramul. Cei care doresc să cumpere doar o jumătate de miel trebuie să plătească 20 de lei kilogramul, însă nu primesc prapurul şi măruntaiele necesare drobului.

Cei care încearcă să negocieze preţul nu reuşesc să îl scadă la mai puţin de 21 de lei pe kilogram.

Crescătorii de oi primesc şi comenzi de livrări direct de la domiciliu, după ce clientul alege, la stână, mielul pe care îl doreşte, însă preţul urcă până la 25 de lei kilogramul.

Preţurile sunt mai ridicate faţă de anul trecut cu până la 6 lei pe kilogram, dar este de aşteptat ca săptămâna viitoare, oferta să fie mult mai mare ceea ce va conduce la scăderea preţului.

În pieţele din Piatra-Neamţ a început să apară şi carne de ied, despre care crescătorii spun că nu conţine colesterol. Preţul unei carcase de ied este de 20 de lei kilogramul.

În supermarketurile din Piatra Neamţ, preţurile sunt mai mari, motivate de certificatele sanitar-veterinare şi de condiţiile igienice superioare celor din pieţe. Preţul cărnii de miel la carcasă ajunge şi la 28 de lei pe kilogram. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata