Negociatorii din Coreea de Nord și SUA se întâlnesc pentru a trece de impasul nuclear în Suedia

Oficialii americani și nord-coreeni s-au reunit sâmbătă la Stockholm pentru a începe discuțiile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene la un centru de conferințe situat la marginea capitalei suedeze în încercarea de a pune capăt lunilor de impas, potrivit Reuters.

Întâlnirea va reprezenta prima discuție oficială la nivel de lucru, de când președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au întâlnit în iunie și au convenit să repornească negocierile care s-au oprit după un summit eșuat în Vietnam în luna februarie.

Ministrul de externe nou-numit, Ann Linde, a acordat Suediei prima recunoaștere a negocierilor, în timp ce un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a confirmat și discuțiile la nivel de lucru.

„Sunt încurajați ca delegațiile de nivel de lucru ale SUA și RPDC să fie în prezent în Suedia să poarte discuții. Dialogul este necesar pentru a atinge denuclearizarea și soluția pașnică”, a spus Linde pe Twitter.

La doar o zi după ce a anunțat reluarea discuțiilor, Coreea de Nord a transmis că a testat o nouă rachetă balistică proiectată pentru a fi lansată de pe submarin, un gest provocator care a subliniat și nevoia Washingtonului de a se deplasa rapid pentru a negocia limitele privind creșterea arsenalului Phenianului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata