Negocieri pentru o nouă rută de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa

Conducerea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu şi reprezentanţi ai Companiei Ryanair negociază introducerea unei noi rute către Germania sau Spania de pe aeroportul din judeţul Constanţa.

Respectiva companie operează, de peste 2 ani, de pe aeroportul constănţean, curse în localităţile italiene Pisa şi Bologna. Preşedinta Asociaţiei Litoral – Delta Dunării (ALDD), Corina Martin, a declarat, marţi (24 august 2010) după negocierile purtate pe parcursul aceleiaşi zile, că reprezentanţii Ryanair vor să opereze pe o nouă rută, cu condiţia micşorării taxelor de aeroport.

„Ei susţin că taxele aeroportuare la Mihail Kogălniceanu ar fi cele mai mici din România, dar printre cele mai scumpe din Europa. Au cerut să prezentăm un plan, o ofertă cu taxe scăzute, discuţiile urmând să continue”, a declarat reprezentanta ALDD.

Directorul de marketing şi vânzări al Companiei Ryanair, Melisa Corrigan, a prezentat, marţi dimineaţă, într-o conferinţă de presă organizată la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, performanţele înregistrate de companie, printre care operarea a 1.100 de rute, pe 160 de aeroporturi, în 27 de ţări, cu 1.300 de plecări pe zi, în condiţiile în care compania are 250 de aeronave.

Traficul comercial de pasageri pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu a crescut în primele şapte luni ale acestui an cu 2%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi a atins numărul de aproape 45.000 de pasageri, fiind operate peste 2.000 de aterizări şi decolări. Pentru anul 2010, este estimat un trafic de circa 95.000 de persoane.
Pe aeroportul din judeţul Constanţa operează companiile Carpatair, Ryanair, Blue Air, Air Berlin, Tarom, Yamal, Niki Air şi XL Airways, destinaţiile interne şi externe pe care se fac curse fiind Timişoara, Cluj, Bucureşti, Pisa, Bologna, Bruxelles, Munchen, Moscova, Viena şi Strasbourg.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata