Negruţ: Depunerea candidaturilor la şefia PMP se va face în baza unei moţiuni până pe 28 ianuarie

Consiliul Executiv Național al PMP a decis ca depunerea candidaturilor la șefia partidului să se facă până la data de 28 ianuarie în baza unei moțiuni susținută de minim 35 de membri, iar numărul delegaților la Congresul din 8 februarie să fie de 729, a declarat secretarul general al formațiunii, deputatul Clement Negruț, marți, într-o conferință de presă.

„Congresul va fi organizat la Palatul Parlamentului, începând cu ora 11.00”, a declarat secretarul general al PMP, la finalul Consiliului Executiv Național al partidului.

Clement Negruț a reamintit că luni, în cadrul Colegiului Național al PMP, s-a stabilit că depunerea candidaturilor la șefia partidului se va face în baza unei moțiuni.

„Deci vom avea o noutate în Statutul Partidului Mișcarea Populară, se vor depune moțiuni. Astăzi am stabilit termenul final de depunere al moțiunilor care va fi data de 28 ianuarie ora 12,00 la sediul PMP din strada Nicolae Iorga. Am stabilit, totodată, astăzi, numărul de delegați la congres care va fi 729 de delegați, membri ai PMP din toată țara. S-a stabilit comisia de organizare și de desfășurare a congresului, formată din cinci persoane, care va analiza în data de 28 din punct de vedere al formei și conținutului statutar al moțiunilor, urmând ca organizațiile județene să se pronunțe în termen de cinci zile asupra acestor moțiuni”, a declarat secretarul general al PMP.

Negruț a adăugat că CEN al PMP a decis convocarea Colegiului Național în aceeași zi cu Congresul formațiunii, în cadrul căruia va fi validat Statutul Partidului Mișcarea Populară.

Secretarul general al PMP a afirmat că intenționează să candideze la șefia partidului în baza unei moțiuni. „În momentul de față este și intenția mea de a candida, cum este și intenția încă a câtorva colegi din PMP, dar categoric nu e o decizie luată. Este o intenție, luați-o ca o declarație de intenție”, a spus Negruț.

Nu în ultimul rând, secretarul general al PMP a mai spus, întrebat în acest sens, că la Congresul formațiunii va fi invitat să participe și fostul președinte Traian Băsescu.

„Noi, categoric, o să-l invităm pe domnul președinte Traian Băsescu la congres”, a mai declarat Clement Negruț. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata