NEPI Rockcastle se împrumută 73,5 milioane de euro pentru proiecte de mediu de la IFC

Divizia de investiții a Băncii Mondiale International Finance Corporation (IFC), semnează un împrumut de 73,5 milioane euro pentru proiectele de mediu ale NE Property BV, filială a NEPI Rockcastle, cea mai mare companie imobiliara de retail din regiunea Europei Centrale și de Est.

În prezent, NEPI Rockcastle este și cel mai mare investitor imobiliar din România. „Scopul finanțării este acela de a contribui la edificarea unei puternice infrastructuri de afaceri pentru proiectele de mediu în România, atrăgând ulterior și o creștere economică a activităților cu emisii reduse de carbon”, potrivit IFC.

Acest împrumut, dedicat activităților ecologice, va contribui la reducerea impactului pandemiei asupra operațiunilor NEPI Rockcastle în România. Iar pachetul de finanțare va crește nivelul lichidităților NEPI Rockcastle, care astfel va avea posibilitatea să-și țină sub control perturbările manifestate la nivelul lanțului de aprovizionare și să reduca impactul negativ generat de încetinirea ritmului de creștere economică.

De altfel, împrumutul este finanțat în cadrul Facilității de Răspuns la Criza Economiei Reale, care dispune de un buget de 2 miliarde de dolari, făcând parte din mai ampla facilitate a IFC de 8 miliarde USD dedicată finanțărilor rapide oferite în contextul COVID-19 (Fast-Track Financing Facility) pentru sprijinirea acelor companii private afectate de problemele economice cauzate de COVID-19.

În contextul de mediu, având în vedere obiectivele de sustenabilitate ale NEPI Rockcastle și obiectivul acesteia de a deveni neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2030, împrumutul va fi utilizat pentru a finanța acele proiecte care respectă criteriile de eligibilitate din Cadrul de Finanțare Verde, conform Principiilor privind Obligațiunile Verzi din 2018 și Principiile privind Împrumuturile Verzi din 2020.

Sursa: Profit.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata