New York rămâne înaintea Londrei în topul sondajelor centrelor financiare

New York și-a păstrat prima poziție într-un sondaj efectuat vineri asupra centrelor financiare globale, Londra consolidându-și poziția pe locul doi cu puțin peste trei luni înainte de plecarea completă a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Indicele Centrelor Financiare Globale (GCFI) se bazează pe un sondaj realizat de Z / Yen Group în parteneriat cu China Development Institute a peste 54.500 de evaluări colectate de la 8.549 de profesioniști care lucrează în sector.

Evaluările analizează stabilitatea politică, mediul de reglementare, disponibilitatea personalului calificat, calitatea vieții, infrastructura, disponibilitatea capitalului, lichiditatea pieței, reputația și diversitatea culturală.

„GFCI 28 arată o încredere sporită în centrele financiare de top, dar o reducere generală a încrederii în alte centre”, a declarat Michael Mainelli, președintele executiv al Z / Yen într-o declarație.

El a spus că incertitudinea cu privire la comerț, stabilitatea politică și impactul economic al pandemiei a injectat mai multă volatilitate în rezultatele indicelui.

„Noile modalități de lucru provocă conceptul de centru financiar tradițional.

De exemplu, orașul fizic al Londrei a avut un episod Covid-19 torid din punct de vedere economic, în timp ce serviciile financiare din sud-estul Angliei au avut un an greoi ”.

Shanghai a depășit Tokyo pentru a ocupa locul al treilea, cu Hong Kong și Singapore pe locurile cinci și șase.

În timp ce Londra a redus decalajul față de New York în ultimul sondaj, unii respondenți au spus că impactul Brexit-ului ar putea reduce atractivitatea capitalei Marii Britanii, folosită până acum de băncile globale drept poarta de intrare a UE pe termen scurt și mediu.

Orașul Londra își pierde accesul neîngrădit la UE pe 31 decembrie, după încheierea acordurilor de tranziție Brexit, iar accesul viitor la clienții UE va fi neuniform.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata