Nicolae Capră, finanţator al Petrolului Ploieşti, implicat în dosarul de evaziune al lui Florian Walter

Unul dintre finanțatorii FC Petrolul Ploiești, Nicolae Capră, este implicat în dosarul de evaziune fiscală în care este cercetat omul de afaceri Florian Walter și în care procurorii DIICOT Ploiești efectuează miercuri mai multe percheziții.

Surse judiciare au declarat că Nicolae Capră și soția acestuia, Cristina, controlau unele dintre firmele implicate în lanțul infracțional construit de Walter și de apropiați ai acestuia.

Potrivit surselor citate, suspecții ar fi folosit, în perioada 2012-2014, mai multe firme fantomă cu care au semnat contracte fictive de livrări de bunuri sau prestări servicii.

În lanțul infracțional apar și firme controlate de unul dintre finanțatorii Petrolului Ploiești, Nicolae Capră, și de soția acestuia, Cristina, prin care s-au făcut achiziții fictive de bunuri.

Nicolae Capră și soția sa au fost trimiși în judecată în luna decembrie a anului trecut, alături de alte 14 persoane, între care Daniel Capră, finanțatorul principal al Petrolul Ploiești, și directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro.

Procurorii DIICOT Ploiești efectuează miercuri 29 de percheziții în Prahova, București și Ilfov, pentru destructurarea unui grup infracțional format din 23 de persoane în care este implicat și omul de afaceri Florian Walter, fost finanțator al Petrolului Ploiești.

Perchezițiile au loc la sedii Romprest, societate condusă de Walter, la domicilii ale suspecților, inclusiv la cel al omului de afaceri, dar și la alte societăți.

În acest dosar a fost începută urmărirea penală pentru infracțiunile de evaziune fiscală, constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani, prejudiciul fiind calculat la 20 de milioane de euro, au afirmat sursele judiciare.

Aproximativ 50 de persoană vor fi conduse la sediul DIICOT Ploiești pentru audieri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: incomod.ph

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata