Nicolae Păun: Fac pârnaie, da’ când ies, dacă nu dau două cuţite în gât la procurori

Deputatul Nicolae Păun a proferat ameninţări la adresa procurorilor anticorupţie într-o discuţie pe care a avut-o cu social-democratul Mădălin Voicu, potrivit unor pasaje din referatul prin care DNA cere încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a celor doi deputaţi.

Conform aceleiaşi surse, convorbirea telefonică ar fost avut loc în toamna anului trecut, după ce Păun a aflat că este anchetat pentru fapte de corupţie:

„(…) Voicu: Bine, băi, dar ce avem noi de ascuns? Am făcut ceva?

Păun: Nu avem nimic de ascuns… (foloseşte cuvinte obscene). Auzi, măi? Fac câţiva ani de viaţă, de pârnaie, da’ să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu dau două cuţite în gât la procurori şi mă p.. pe ei. (…)

Păun: Bă, auzi? Tu n-ai trăit în anii ’60, Mădă, cum eşti acum. Când ţi-am spus eu din primăvară: mă, vezi că ăştia sunt pe noi.
Voicu: Bine, bă, şi ce să ne facă? Eu nu am afaceri, n-am combinaţii, n-am şmecherii.

Păun: Păi, pe tine nu, dar pe mine mă face!
Voicu: N-am nici cont în bancă, n-am carnet de conducere”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil, luni, cererilor DNA de reţinere şi arestare preventivă în cazul deputaţilor Nicolae Păun şi Mădălin Voicu.

Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este cercetat pentru folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

La rândul său, deputatul Mădălin Voicu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal Gelu Ștefan Diaconu şi Mihai Gogancea-Vătăşoiu, preşedintele şi vicepreşedintele ANAF la data faptelor, precum şi alţi opt inculpaţi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata