Nicolăescu: Colegii care nu mai susţin PNL să gândească înainte de a face un gest care să lovească partidul

Vicepreședintele PNL Eugen Nicolăescu afirmă că partidul nu poate fi înlocuit „de nimeni și de nimic” și le cere colegilor săi care nu mai susțin formațiunea liberală „să se gândească de mai multe ori înainte de a face un pas greșit și un gest care să lovească în PNL”.

„În această perioadă, când PNL a adoptat decizia de a construi o dreaptă unită și puternică, ne puteam aștepta la un atac din partea stângii, dar este greu de acceptat să fie pus sub semnul întrebării tocmai din partea unor colegi, care pretind a vorbi în numele liberalismului. Fac un apel la colegii mei care nu mai sunt susținătorii PNL să se gândească de mai multe ori înainte de a face un pas greșit și un gest care să lovească în PNL”, afirmă Nicolăescu, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

El spune că a luat act „cu mâhnire” de faptul că mai mulți actuali sau foști liberali „au girat o acțiune de neprietenie față de PNL”, un partid „în rândul cărora au activat și pe care partidul i-a răsplătit cu demnități și funcții importante”.

„Probabil că preconizata colaborare cu PDL, care se pare că merge spre fuziune, îi deranjează pe unii din motive personale, pe alții îi ajută să-și clarifice relațiile în propriile organizații, iar pe neprieteni îi determină să-și pună în aplicare planurile de distrugere a PNL”, arată liberalul.

Nicolăescu susține că, deși în istoria PNL au existat multe „episoade contradictorii”, formațiunea a reușit întotdeauna să găsească „drumul corect”.

„Partidul Național Liberal nu poate fi înlocuit de nimeni și de nimic, oricâte încercări fac în acest sens chiar unii care pretind că-i vor binele! Identitatea PNL a fost construită și păstrată timp de 139 de ani, dincolo de circumstanțe istorice, de dictatura comunistă, de perioada de început a tranziției, de tentațiile compromisului politic sau de opțiuni conjuncturale”, susține vicepreședintele liberal.

Nicolăescu face apel la responsabilitate, înțelepciune și sinceritate, precizând că este necesar ca prin întărirea PNL, acest partid să ofere oamenilor transparență și să arate că este capabil să conducă România.

„Cred că PNL și-a asumat toate faptele, că este decis să-și îmbunătățească activitatea și nu are nicio intenție să meargă pe un alt drum decât acela al principiilor și valorilor liberale. Liberalismul nu are nevoie să fie salvat azi pentru că este suficient de puternic. Sunt suficient de mulți oameni în această țară care cred, simt și aleg să fie liberali”, mai spune Eugen Nicolăescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata